• Binnenkort nieuws over financiële vrijheid
  • Ken jij webtalk al? Verdien geld met Social media!
Home » Blog » Kroon op ons Leven

Kroon op ons Leven

Gepubliceerd op 2 april 2020 om 19:45

1 april 2020

Het zou een grote feestdag zijn, althans dat zat in de planning. Het is vandaag grijs en grauw weer, de houtkachel aan, geen wind en dus weinig stroom in de batterijen. Het wordt een rare dag. Donker in huis want de lampjes worden minimaal gebruikt. Niet schrijven aan mijn blog terwijl mijn schrijfdrift mij niet met rust laat. Geen filmpje kijken of muziekje draaien. Het is stil. Stil in mij en stil in de natuur. Uit je ritme zijn is ook een ritme bedacht ik mij en kom laten de teugels wat vieren.

1e Lustrum in Spanje

Ach ja, dat is ook zo! Vijf jaar geleden is het alweer dat wij vertrokken naar Spanje. Ja dat is vandaag! Hé we hebben iets te vieren vandaag. Onze zoon staat te springen. Het is feest. Driftig gaat hij koffie zetten en dekt de tafel op zijn manier. "Ja mam wel met een verassing erbij hoor! Je mag nog niet kijken. Dus ogen dicht doen." zegt hij dolenthousiast. Het regent hard en hier en daar leggen we een dweiltje neer en stoken de kachel nog wat hoger op. Louis komt binnen en dan start het feest. Koffie met een stroopwafel dat zorgt voor een echt feest, Nederlandse stroopwafels welke in december door lieve vrienden zijn meegenomen. Wat een traktatie is dat altijd weer. We proosten met de koffie en sinaasappelsap op ons eerste lustrum die met recht een kroon draagt.

Houvast

Ik dwaal even af met mijn gedachten omdat mijn oudste er niet bij is en door de lockdown pas in de zomervakantie bij ons kan zijn. Transavia heeft alle vluchten geannuleerd tot en met 6 mei. Hij zou vliegen op 23 april waar wij al heel lang naar uitkijken, al sinds augustus. Een houvast voor ons allemaal en zeker nu in deze tijd wat zo ineens wegvalt. Net het berichtje gekregen, nog niets verteld. Het moet nog even landen bij mij. Ja het is echt waar...Het staat nu ineens op losse schroeven en het is feest vandaag.

Stilte

Het is stil in mij.. heel even en dan klinkt uit mijn telefoon Resistire. De hit op dit moment in Spanje. Al 32 jaar oud dit nummer met een prachtige tekst waar ik vorig jaar verliefd op werd een het al dikwijls heb gezongen. Het is een mooi jasje gestoken. Fantastisch. Ik wil zingen en dansen en knuffelen en sjansen ik wil vliegen naar de maan en naar huis toe gaan. Ik ..... Mis... Ja wat mis ik nu? Heel veel en soms ook niets. Ik voel onrust en compassie en vele emoties passeren in mijn lijf vandaag. Ik wil dit voelen en beleven en heb ook geen keus. Dit is precies wat ik moet doen. Het komt goed.

Feest

Het is feest vandaag op een rare manier. Dood en leven gaan hand in hand dezer dagen en toch kijken we vooruit. Ik neem pauze van alle verhalen zo hier en daar het is teveel.. Ik wil zingen en dansen en schrijven en sjansen. Opeens een gil. Linda kom kijken bij de kippen! We hebben een kuiken. De eerste van onze haan heehee. Een zwarte hoe toepasselijk en laat dat nu de kroon op ons leven zijn... Een nieuw begin.

Hartegroet aan iedereen. Ik wens een ieder veel kracht, wijsheid, gezondheid en rust toe tijdens de Lockdown2020.

#Lockdown2020 #COVID-19  #Spanje #CoronaKuiken #Lustrum #Feestdag #NieuwBegin #RefugioLaSolucion #FincaLaSolucion #Resistire


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.