• Binnenkort nieuws over financiële vrijheid
  • Ken jij webtalk al? Verdien geld met Social media!
Home » Blog » Help Noodtoestand!

Help Noodtoestand!

Gepubliceerd op 14 maart 2020 om 11:55

Eerste alarmbellen

Al een poosje volgen wij het nieuws over het Coronavirus. We raken echter niet in paniek, krijgen geen hamsterneigingen of toiletrolfobie. Misschien omdat het nog 'ver van onze bedshow' is of omdat ik van nature niet snel in paniek raak. Ergens diep in mij zit er altijd soort van diep vertrouwen dat alles wat er gebeurt ok is, niet dat ik er dan niets aan doe of zomaar voorbij laat gaan hoor. Nee, ik zorg dat ik op de hoogte blijf, mijzelf goed informeer en maatregelen neem voor zover dat nodig is. Ook denk ik aan dierbaren om ons heen en breng hen beetje op de hoogte als ik denk dat dat handig is. Wat men er dan mee doet is aan hen.

Donderdagmiddag wordt pas goed duidelijk waar men hier lokaal en in de provincie Aragon aan het voorbereiden is op een soort Lockdown. De school in ons dorp Maella, de school van onze jongste zoon, gaat voor 15 dagen dicht vanaf maandag 16 maart. De sportzaal wordt zaterdag al gesloten. Goh zou dit de eerste alarmbel zijn?

Herinnering

Een gevoel bekruipt mij terwijl ik met de diervoeding bezig ben en brengt mij terug naar een moment van drie jaar geleden. Een aantal maanden was ik zeer onrustig, bijna paniekerig en ging mij verdiepen in preppen. Waarom? Geen idee, had er nog nooit van gehoord en toch kwam ik op dit spoor. Ik moest hiermee door, lezen, onderzoek doen, praten en ja er toch wat zinnigs mee doen. Er was wat op komst echter wist ik niet wat. Het enige wat ik voelde en wist dat wij onszelf moesten voorbereiden op onvoorziene situaties. Ach, daar zijn er vele van te bedenken zei mijn veel te nuchtigere 'ik' in mijn hoofd, alleen kon ik er nu geen uitleg aan geven en er ook niet los van komen. En nu komt deze herinnering als een heldere film in milliseconden op mijn scherm. Ik weet nu is het tijd voor actie! Het lijkt wel een soort stilte voor de storm moment, een moment waarvan je voelt, weet, ruikt er komt iets vervelends aan en dan ineens Boem het is daar!

Tijd voor Actie

En dan gaat het ineens heel snel. "Kom": zeg ik, "Laten we nu boodschappen gaan halen. Ik weet niet wat er boven onze hoofd hangt maar ik weet wel dat wij voorlopig vast zitten op onze finca dus laten we slim zijn." Weet dat het wel vaker voorkomt dat wij 'vast' zitten op de finca bij veel regen bijvoorbeeld, dat dat niet iets is waarover wij ons heel erg druk maken. Gewoon kwestie van iets meer boodschappen halen zodat we in ieder geval een weekje kunnen uitzingen. Nu is het gevoel toch anders, iets onrustiger, zonder angst of paniek maar het is tijd voor actie! Snel boodschappenlijst opstellen, spullen naar binnen en hup de auto in op weg naar het dorp. We slaan in voor ongeveer twee weken 'fincaoverleeftijd' en halen het hoognodige. Er ligt nog voldoende in de schappen en wij blijven kalm. Zorgen voor diervoeding zodat alle dieren ook goed voorzien zijn en hupsakee lekker naar huis.

Informatiestroom

Thuisgekomen zie ik dat mijn WhatsApps overstroomt met berichten uit alle hoeken van de wereld. Van bezorgde familieleden in Nederland en berichten van mensen uit Catalonië en Teruel stromen binnen. Mijn telefoon wordt er warm van. Ik open rustig alle berichten en duik even op internet om te zoeken naar de meest actuele informatie rondom Corona.  Goh, de hele wereld is in rep en roer! Toch even verder op onderzoek uit want contacten uit Nederland melden dat Spanje een noodtoestand heeft aangekondigd terwijl het hier eigenlijk nog allemaal heel rustig is. Geen schokkende berichtgeving, behalve dan dat de school dicht gaat en iedereen hier in het dorp elkaar nog kust en omarmt. Rinkelen toch meer alarmbellen dan wij vermoedden? Laat de informatie maar stromen, ik besluit om vooral rustig te blijven en mijn diepste vertrouwen te voelen over deze hele situatie en mij vooral niet gek te laten maken.

Noodtoestanden en eigen verantwoordelijkheid nemen

Thuisgekomen zie ik dat mijn WhatsApps overstroomt met berichten uit alle hoeken van de wereld. Van bezorgde familieleden in Nederland en berichten van mensen uit Catalonië en Teruel stromen binnen. Mijn telefoon wordt er warm van. Ik open rustig alle berichten en duik even op internet om te zoeken naar de meest actuele informatie rondom Corona.  Goh, de hele wereld is in rep en roer! Toch even verder op onderzoek uit want contacten uit Nederland melden dat Spanje een noodtoestand heeft aangekondigd terwijl het hier eigenlijk nog allemaal heel rustig is. Geen schokkende berichtgeving, behalve dan dat de school dicht gaat en iedereen hier in het dorp elkaar nog kust en omarmt. Rinkelen toch meer alarmbellen dan wij vermoedden? Laat de informatie maar stromen, ik besluit om vooral rustig te blijven en mijn diepste vertrouwen te voelen over deze hele situatie en mij vooral niet gek te laten maken.

Omdenken

Heerlijk paar weken thuis, back to basic en rust. Tijd om te focussen op wat belangrijk is in het leven en het als een kans te zien dat de wereld om ons heen, ongeacht de reden, even stil staat. Wat een mogelijkheden zitten hierin  verborgen ook voor hen die nu angst of paniek ervaren. Je mag het voelen, ervaren, heel begrijpelijk. Ik zou je zo graag willen zeggen: Blijf bij jezelf, ga diep naar binnen en hervindt jouw innerlijke kracht en liefde voor jezelf. Het is goed zoals het is. Weet dat er mensen om je heen zijn, ook al zie je hen niet direct of elke dag, die niet bang zijn voor wat er nu plaatst vindt in de wereld en er voor jou zijn. Wij zijn hoe dan ook verbonden met elkaar en wij gaan er samen doorheen. Probeer jouw angst niet de overhand te laten krijgen. Adem rustig en probeer misschien wat te schrijven of te mediteren. Doe iets waar jij blij van wordt, waar jouw hart een sprongetje van maakt en zich vult met liefde. Laat het als een warme deken over je heen glijden en vertrouw.... op jezelf.

Thuiszitten en mijn inkomen dan?

‘'Prachtige woorden Linda’' hoor ik je al denken “En nu even praktisch. We zitten in een bizarre situatie waarin landen op slot gaan, we thuis moeten blijven en de wereld op zijn kop staat. Ik zit straks thuis en zonder werk. Weet niet of ik doorbetaald krijg, steun krijg en of ik überhaupt wel een inkomen heb! Weet helemaal niet waar we aan toe zijn’'.

Help Paniek in de tent! Ik zou zeggen... eerst even diep ademhalen. Uiteindelijk is er voor elke situatie een oplossing, ook voor een inkomstenbron. Ben er bijna zeker van dat er ook een economische crisis komt en toch zeg ik raak niet in paniek. Verdiep jezelf in het creëren van een passief inkomen buiten alle systemen om. Er zijn vele wegen die naar financiële vrijheid lopen, zeker in noodsituaties als deze met het Coronavirus. Het is een prachtige kans buiten de box te denken en er een positieve draai aan te geven. Grijp dit moment met beide handen aan! Kan mijzelf bijna geen mooier moment voorstellen een andere weg te gaan kiezen.

Passief Inkomen kan vanuit huis!

Stel er komt een avondklok, wat nog niet zo is in deze noodtoestand, echter niets staat vast. Maar stel er is dus een avondklok, je mag de straat niet meer op, niet meer reizen, winkels dicht en je zit thuis zonder werk. Hoe mooi zou het zijn als je de wetenschap hebt dat je toch inkomen genereert. Hoe zou jij je dan voelen? Kun je dat voor je zien? Hoor je wat ik bedoel? Je zit thuis en wat je nodig hebt is internet, smartphone en/of een PC of laptop. Niets meer, niets minder. Ok, een lekker stoel of bank om op te zitten.

Een mooie start is het openen van een EXW wallet waar je een bedrag investeert wat je nu kunt missen en wat rente gaat opleveren. Op mijn site kun je er alles over lezen en zelfs een EXW Wallet aanmaken. Dat kun je zelfs hier op mijn blog openen vanuit huis. Je hoeft de deur niet uit en kunt direct starten met het generen van een inkomen net zoals ik heb gedaan. Ga maar eens lezen, stel je vragen aan mij en volg mijn blog de komende tijd goed. Coronavirus, Noodtoestanden, Wereld op slot biedt kansen aan jou en mij!

Voor nu wens ik iedereen, waar ook ter wereld, veel liefde, kracht, wijsheid en gezondheid toe. Corona betekent Kroon, Laat het de Kroon van Liefde zijn welke ons mag Kronen met Levenslessen! Laten we het woord virus vervallen. Doe je mee? Hartegroet Linda

#Coronavirus #Lockdown #Spanje #PassiefInkomen #EnjoyLoveAndeLifeNow

Photo of the fruittrees made by Linda Roosloot - "Beauty is Always there even in dark times"


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.